esf_1

2019. gada 22. augustā Grobiņas novada dome parakstīja vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda projekta Nr.3.3.1.0/18/I/009 “Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras attīstība Grobiņas novadā” īstenošanu.

Saskaņā ar noslēgto vienošanos, Eiropas Savienības finansētajā projektā paredzēta trīs Grobiņas novada ielu un ceļu objektu jeb uzņēmējdarbībai nozīmīgu funkcionālo savienojumu sakārtošana. Viens no tiem ir objekts “Robežu un Liepu ielu Robežniekos, Grobiņas pagastā pārbūve, t.sk. pieslēguma izbūve uz Valsts nozīmes autoceļu A9 “Rīga (Skulte)-Liepāja””.

Viena no Grobiņas novada uzņēmējdarbības teritorijām, kurā koncentrējas uzņēmēji un atbilstoši Grobiņas novada teritorijas plānojumam ir paredzēta ražošanas apbūve, atrodas pie Grobiņas pilsētas robežas pieguļošajā Grobiņas pagasta Robežniekos. Šo teritoriju ieskauj asfalta seguma Liepu iela, grants seguma Kviešu iela un Rīgas iela (ceļš A9 “Rīga (Skulte)-Liepāja” Grobiņas pilsētas teritorijā). 2005. gadā, veicot rekonstrukciju valsts nozīmes autoceļam A9 posmā no 188. km līdz 184. km un izbūvējot pieslēgumu pie Robežnieku Liepu ielas, nelielā posmā tai atjaunoja asfalta virskārtu. Pārējais posms ir nolietojies - ilgstoši neveikto atjaunošanas darbu dēļ tajā izveidojušās plaisas un bedres. Tā kā Liepu iela iet gar daudzstāvu dzīvojamo zonu, uz tās ir izvietoti vaļņi jeb “gulošie policisti” un ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes. Savukārt Kviešu ielā dēļ grants seguma un tā nestspējas transporta kustība ir ierobežota ar transporta masu ierobežojošu ceļa zīmi.

Vairumam Robežnieku uzņēmējdarbības teritorijā darbojošos uzņēmumu pamatdarbības specifika ir saistīta ar kravas un lielgabarīta transporta līdzekļu izmantošanu vai apkalpošanu. Līdz ar to tiem ir būtiski risināt jautājumu, kas saistīts ar ērtu un drošu teritorijas pieejamību un Rīgas ielas kā nozīmīgas tranzītielas sasniedzamību.

Lai uzlabotu situāciju Robežniekos, Grobiņas pagastā, projekta "Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras attīstība Grobiņas novadā" paredzēts pārbūvēt Kviešu ielu vairāk nekā 300m garumā, kā arī atjaunot 411 m garu Liepu ielas un 229 m garu Robežu ielas posmus. Saskaņā ar noslēgto līgumu par būvdarbu veikšanu, SIA “CTB” būvdarbi šajā objektā ir jāpabeidz līdz 2021. gada aprīļa beigām. Pagājušajā nedēļā Robežnieku uzņēmējdarbības teritorijai pieguļošajās ielās tika pabeigti visi plānotie apjomīgākie būvdarbi, kas saistīti ar asfalta seguma atjaunošanu un pārbūvi. Lai nodotu objektu ekspluatācijā, līdz nākošā gada pavasarim būvdarbu veicējam vēl ir jāsakārto ielu nomales, jāatjauno zālājs un jāveic darbi, kas saistīti ar satiksmes organizācijas nodrošināšanu – ceļa zīmju uzstādīšana un horizontālā marķējuma uzklāšana.

Projektā paredzētie ielu sakārtošanas darbi uzlabos Grobiņas pagasta Robežnieku kā uzņēmējdarbības teritorijas pieejamību un sasniedzamību - īpaši smagajai un lielgabarīta transporta tehnikai un veicinās ne tikai uzņēmumu resursu efektīvāku izmantošanu, bet arī investīciju piesaisti un jaunu darba vietu radīšanu teritorijā.

1

SIA “CTB” novembra sākumā izbūvējis abus Robežniekos plānotos ātrumvaļņus. 

2

Pabeigta asfalta seguma atjaunošana Robežu ielā.

 

Informāciju sagatavojusi

Gunita Laiveniece,

Tālr.: +371 63497969

E-pasts: gunita.laiveniece@grobinasnovads.lv