ERAF

25.04.2022.

  Dienvidkurzemes novada pašvaldība turpina aktīvi realizē Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansētā projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Pāvilostas novadā (Nr. 9.2.4.2.//16/1/075) Pāvilostā plānotās aktivitātes.

Mazinoties pandēmijas izraisītajiem ierobežojumiem, pamazām atsākas projektā plānoto aktivitāšu realizēšana klātienē. Viena no projektā plānotajām aktivitātēm ir veselības dienu organizēšana vienu reizi gadā. Februāra un marta mēnesī tika organizētas veselības dienas Pāvilostas pilsētas un Sakas pagasta iedzīvotājiem dažādās sporta disciplīnās, bet 24. aprīlī  tika noorganizēta īpaša sporta diena, veltīta senioriem “Senioru sporta diena Pāvilostā 2022”.

Pasākumu atklāja Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, sociālajos un sporta jautājumos Andris Jankovskis, kurš arī piedalījās dažās sporta disciplīnās un palīdzēja pie tiesāšanas un punktu uzskaites. Sporta pasākumā piedalījās seniori no Sakas,Vērgales un Pāvilostas, kā arī seniori no Priekules un Virgas. Kopumā sporta spēlēs piedalījās ap 30 aktīvo dalībnieku un turpat 20 līdzjutēju. Sporta spēlēm tika izstrādāts un nolikums, sagādātas medaļas un balvas. Seniori, kuri sasnieguši 55 gadu vecumu, varēja sacensties piecos individuālos sporta veidos: novuss, dambrete, šautriņu mešana, zolīte, basketbola metieni. Visi sportisti tika dalīti divās kategorijās: sievietes un vīrieši. Noslēgumā notika stafete starp komandām, kuru sastāvā bija jābūt divām sievietēm un diviem vīriešiem, kuri sacentās basketbola, florbola, futbola un boulinga elementos. Stafetē  uzvarēja un kausu ieguva Pāvilostas senioru komanda.

Pasākumu organizēt, novadīt un tiesāt palīdzēja sporta organizators Pāvilostā Aldis Barsukovs. Sporta diena sākās pulksten 11.00 un ilga līdz pat pulksten 15.00. Noslēgumā sekoja labāko sportistu apbalvošana ar diplomiem un medaļām.

 Seniori bija ļoti priecīgi tikties atkal klātienē un laiku pavadīt sportiskā garā. Pasākuma noslēgumā jau tika norunāts, ka nākamā senioru sporta diena tiks rīkota pēc gada - 2023. gada aprīļa mēnesī.

Paldies visiem dalībniekiem un pasākuma organizatoriem!

Foto galerija skatāma ŠEIT

 

Projekta  vadītāja Vizma Ģēģere